Vēsturiskā skābētu kāpostu zupa


Nepieciešams:

1 kg skābētu kāpostu;

500 g liesu cūkas ribiņu vai teļa ribiņu;

4 kartupeļi;

Sauja pērļu grūbu;

2 sīpoli;

Lauru lapas;

Melnie pipari;

Ķimenes;

Sāls, cukurs;

Pagatavošana:

Vāra gaļas buljonu, kuram pievieno piparus, sīpolu, lauru lapas, nedaudz sāls. Pēc 20 min. pievieno skābētus kāpostus, ķimenes. Jāturpina vārīt, kamēr kāposti mīksti – apmēram 40 min. Jāsabalansē garša ar cukuru un sāli.
Zupu pasniedz ar kartupeļiem, kas ar visu mizu cepti cepeškrāsnī.
Pie gaļas var sagatavot gardu mērcīti – sagriež svaigu sīpolu, pārkaisa nedaudz ar sāli, lai izdalās sīpola sula. Aplej ar pāris ēdamkarotēm zupas šķidruma, ļauj 5 min. ievilkties.

Gatavs!