Vēsturiskā skābētu kāpostu zupa
Nepieciešams:
1 kg skābētu kāpostu;
500 g liesu cūkas ribiņu vai teļa ribiņu;
4 kartupeļi;
Sauja pērļu grūbu;
2 sīpoli;
Lauru lapas;
Melnie pipari;
Ķimenes;
Sāls, cukurs;
Pagatavošana:
Vāra gaļas buljonu, kuram pievieno piparus, sīpolu, lauru lapas, nedaudz sāls. Pēc 20 min. pievieno skābētus kāpostus, ķimenes. Jāturpina vārīt, kamēr kāposti mīksti – apmēram 40 min. Jāsabalansē garša ar cukuru un sāli.
Zupu pasniedz ar kartupeļiem, kas ar visu mizu cepti cepeškrāsnī.
Pie gaļas var sagatavot gardu mērcīti – sagriež svaigu sīpolu, pārkaisa nedaudz ar sāli, lai izdalās sīpola sula. Aplej ar pāris ēdamkarotēm zupas šķidruma, ļauj 5 min. ievilkties.
Gatavs!
-
Brokastis
-
Salāti
-
Gaļas ēdieni
-
Zivis
-
Zupas
-
Deserti
-
Veģetārie ēdieni
- Pupiņu sautējums
- Piedevas svētku galdam
- Krāsnī cepts puķkāposts
- Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
- Īsta maize!
- Kuskuss ar dārzeņiem
- Sparģeļu sezonā – sparģeļu rizotto
- Ķirbju zupa un iespējamās variācijas par šo tēmu
- Fokača
- Baklažānu rullīši
- Recepte Māmiņdienai!
- Hollandaise mērce
- Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem
- Parmigiana
- Gaileņu risotto
- Kabaču pankūkas
-
LĪGO SVĒTKI