Gailis vīnā


Pagatavošana:

Jāņem vesels izķidāts gailis (ja nevar dabūt, tad – lauku vista, tomēr – gaiļa gaļai garša un struktūra ir ļoti atšķirīga).

Sagriež putnu gabaliņos un apcep pannā olīveļļā, pielej 30 g brendija, uzmanīgi aizdedzina. Kad viss alkohols izdedzis, liek katlā.
Apcep 2 lielus sīki sagrieztus sīpolus un 2 sīki sagrieztas šķēlītes kūpinātas cūkas krūtiņas (cauraudzīša), liek katlā pie putna.
Tad pievieno 2 lauru lapas, timiānu, sāli pēc garšas, uzlej 1 litru sausa sarkanvīna, aizvāko un uz mazas uguns sutina apmēram 1,5 stundu.
Beigās pievieno 200 g mazo šampinjonu un 7-10 mazus šalotes sīpoliņus, pasutina vēl 15 min.

Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Svētku sajūtai derēs kāda pudele laba Burgundijas sarkanvīna, jo šī recepte nāk tieši no šī reģiona.