Tomātu salāti jaunās skaņās


Pagatavošana:

Sagriež gabaliņos dažādu šķirņu tomātus – vēršu sirdis, dzeltenie tomāti, tumšie un ķirštomātiņi.
Dažus saulē kaltētus tomātus aplej ar verdošu ūdeni uz pāris minūtēm (tas padarīs tomātus mīkstus un noņems lieko sāli) un pievieno svaigajiem tomātiem.
4 daļās sagriež 2 līdz 3 savā sulā konservētus mizotus tomātus un pievieno pārējiem.
Tad sagatavo mērci – olīveļļa ar citronu sulu vai baltvīna etiķi 4:1, naža gals cukura, nedaudz sāls.
Sagriež zilos sīpolus plānās šķēlēs, pārlej ar sagatavoto mērci, pamarinē 5-7 min.
Visu pārlej tomātu salātiem un pārkaisa ar sīki sagrieztiem pētersīļiem.