Baklažānu rullīši


Pagatavošana:

Sagriež baklažānus garenās šķēlēs, pietiekami plānās, lai vēlāk varētu satīt rullītī. Liek kārtām stikla traukā, apkaisa katru kārtu ar rupjo sāli. Kad viss baklažāns salikts traukā, uzliek virsū slogu uz 30 min. (tas noņem sīvumu). Tad katru šķēli nosusina, apsmērē ar olīveļļu un grilē no abām pusēm. Var arī salikt visas šķēles uz pannas un likt cepeškrāsnī, bet grilētās izskatās skaistāk – ar brūnām ribiņām! Apceptām šķēlēm uzspiež virsū ķiploku.

Sagatavo masu pildījumam:

Pilnpiena biezpienu sajauc ar krēmīgu dabisko jogurtu, karoti olīveļļas vai valriekstu eļļas, pievieno sadrupinātus valriekstus (pirms pirkšanas jāpagaršo – pastāvējušiem valriekstiem ir rūgta garša…), nedaudz sāls, tad pildījumu liek uz baklažāna šķēles un ietin.
Rullīšus kārto stikla traukā, ko var noslēgt ar vāku. Ledusskapī atstāj ievilkties 1–2 dienas.
Pasniedzot pārkaisa ar svaigu kindzu! Ja kindza negaršo, derēs jebkuri citi zaļumi.