Grilēts līnis


Dārzeņu vietā var ēst lapu salātus:

Romiešu salāti vai lapu kāposts (kale);

Sinepju salāti (mazliet pikanti un tiešām garšo pēc sinepēm!);

Tomāti;

Mandeļu skaidiņas (vai citi rieksti).

Mērcei:

tējkarote cukura;

2 ēdamkarotes baltvīna kondimenta (vai citronu sulas);

1 sasmalcināta ķiploka daiva;

4 ēdamkarotes olīveļļas;

2 sasmalcināti anšovi vai tējkarote anšovu pastas.

(lētākais no variantiem – 3,60 EUR/kg)
vai zandarts, forele, lasis. Izcili garšo arī grilēts zutis!

Pagatavošana:

Līni noberž ar rupjo sāli, lai noņemtu gļotas. Ierīvē ar sāls un melno piparu maisījumu, apslaka ar olīveļļu un liek grilēt. Grilēt iesaku, kad ogles jau izdegušas un temperatūra ir zemāka. Uzmanīgi jāapgroza pēc 30 min. Ja sāk apdegt par strauju, jāapklāj ar foliju. Gatavs, kad pie lielās asakas nav sārtuma.

Blakus folijas traukā var grilēt dārzeņus – dažādībai var pamēģināt biezās šķēlēs sagrieztu kāpostu, bieti, pastinaku, ko apkaisa ar šķipsniņu sāls, ķimenēm un apslaka ar olīveļļu.