Omlete ar svaiguma piedevu


Pagatavošana:

Pannā uzkarsē 1 ēdamkaroti olīveļļas ar mazu piciņu sviesta (tik, cik uz naža gala). Tajā apzelta 2 saujas zaļo lociņu, sagrieztu ķiploku vai jaunus ķiploku asnus, pieliek svaigu timiānu un jebkuru citu sirdij tīkamu garšaugu un nekavējoties uzlej virsū 2 sakultas lauku olas ar šķipsniņu sāls un pipariem. Cep 3 minūtes.
Lai skaistāk noformētu, var izcept vairākas mazas omletītes mazā pannā vai formiņā un salikt kaudzītē, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem un sarīvētu Parmesan sieru.

Pie omletes labi garšo salāti no mazajiem tomātiem, rukolas, spinātiem, dažām olīvēm un kraukšķīga gurķa šķēlītēm ar vienkārši pagatavojamu mērci, kas vasarā bieži var noderēt.

Mērcei: trauciņā ieber 1/2 tējkarotes cukura, pieliej 1,5 ēdamkaroti baltvīna etiķa (vai izspiež citrona sulu), sajauc līdz cukurs ir izkusis, pielej 3 ēdamkarotes olīveļļas un jauc, kamēr izveidojas emulsija. Gatavo mērci pārlej salātiem.

Šī mērce noder arī, kad dārzā novākta pirmā lielo tomātu raža! Mērci veido, kā iepriekš. Kad cukurs izkusis baltvīna etiķī, pievieno krūzi smalki sagrieztu svaigu sīpolu un patur marinādē 20-30 minūtes, tad pievieno olīveļļu un pārlej lielās šķēlēs sagrieztiem tomātiem.