Marinēta makrele


Viena no garšīgākajām zivīm!

Esmu mēģinājusi to vairākkārt gatavot svaigu, bet tā kā svaigas makreles mūsu tirgū dabūt gandrīz nav iespējams, izmēģināju saldētu – der!

Tirgū 2,90 līdz 3,40 eiro/kg.

Pagatavošana:

Izgriež no 3 – 4 zivīm fileju, liek stikla traukā, apber ar šķipsnu rupjās sāls, ieberzē, liek ledusskapī uz pāris dienām, 2 reizes dienā apgrozot.
Pēc 2 diennaktīm zivīm noskalo lieko sāli, izplūc palikušās asakas, pārlej ar vāju etiķi, lai apklāj visas zivis – visabāk der japāņu rīsu etiķis (ap 4%), nopērkams garšvielu veikalos (jāpiebilst, ka parastais etiķis 5,65% un vairāk būs par stipru un zivi sabojās).
Zivs jau pēc 6 stundām ir gatava, bet uzglabāt ledusskapī var pat vairākas nedēļas.
Var pasniegt plānās šķēlītēs vai ēst “pa vecai modei” – ar biezpienu un kartupeļiem.