Kartupeļu salāti


Nepieciešams:

½ kg jauno kartupeļu;
Sauja zaļo pupiņu pākšu vai sviesta pupas;
1 neliels sarkanais sīpols;
Kaperi;
Bazilika lapas;
Pēc velēšanās – melnās olīves;
Olīveļļa, baltvīna etiķis, Dižonas sinepes;

Pagatavošana:

Novāra jaunos kartupelīšus ar visu mizu, bet – lai tie ir stingri, lai nejūk ārā. Ja kartupeļi nelieli, sagriež uz pusēm, ja lielāki – 2 cm kubiņos. Pupiņas noblanšē vieglā sālsūdenī, sagriež 2 cm gabaliņos, sasmalcina sīpolu, bazilika lapas, pieliek kaperus, ja vēlas, arī olīves, pārlej ar mērci, ko sagatavo, sakuļot olīveļļu ar baltvīna etiķi un naža galu sinepju. Pieliek sāli pēc garšas.
Garšas pastiprināšanai sāls vietā var likt anšovu pastu. Pēc vēlēšanās var pievienot arī sadrupinātu fetas sieru.