Recepte Māmiņdienai!


Par svētku gardumiem!

Jācer, ka svētkos būs brīnišķīgs laiks un varēs rīkot pikniku – brīvā dabā, piemājas dārziņā, savā terasē, kaut vai uz balkona!

Nelieli sagatavošanās darbi, viss gardums servēts uz krāsainiem šķīvjiem vai paplātēm, ziedu pušķi vāzēs, un svētku noskaņa klāt! Ak tā – par ļaunu nenāktu mammas mīļākā mūzika fonā!

Pamatsastāvdaļas:

labas kvalitātes maize (varbūt laiks izcept mājās?) un sezonas dārzeņi, zaļumi un garšaugi.

1. Sīki sagriež 5 redīsus, dažus kaperus, kressalātus, lakšus, maurlociņus, baziliku, 1 vārītu olu. Visu sajauc ar 200 g pilnpiena biezpiena, jogurtu, anšovu pastu vai sīki sagrieztiem anšoviem (sāls vietā), karoti olīveļļas un karoti dabiskā jogurta, šo maisījumu uzservē uz grauzdētām maizes šķēlītēm.

2. Svaigo kazas sieru sajauc ar maurlokiem, redīsiem, pētersīļiem un rozā pipariem. Servē uz vārītu kartupeļu pusītēm, kas uz pāris minūtēm ieliktas cepeškrāsnī (kraukšķīgai maliņai!). Pagājušā gada kartupeļi vairs nav garšīgi, tāpec garšu vajag uzlabot, vārot tos kopā ar pāris melnajiem pipariem, lauru lapu un apesīna miziņu.

3. Sajauc konservētas sardīnes olīveļļā ar pārīti saulē kaltētu tomātu, 200 g pilnpiena biezpiena, 1/4 sīki sagriezta fenheļa bumbuļa, 10 olīvām bez kauliņa, 1 tējkaroti kaperu, nedaudz baltā sīpola, maurlociņiem, piespiež 1/2 citrona sulu, servē uz grauzdētas graudu maizes šķēlītēm.

Vēl derētu salāti….

Spinātu lapas un kressalātus rūpīgi nomazgā, liek bļodā, pāri pārber sasmalcinātu Roquefort sieru, ciedru riekstus un pārlej ar medus-sinepju mērci: 1 tējkarote medus, 1 tējkarote sinepju, 1 tējkarote baltvīna etiķa vai citronu sulas un 1 ēd. karote olīveļļas.

Ja pietiek spēka, var izcept rabarberu maizi… Ja ne, tad pagatavot rabarberu limonādi!

Lai priecīga mamma un priecīgi jūs!