Sviesta pupiņu un tomātu sautējums


Nepieciešams:

Sviesta pupas – 2 saujas;

2 tomāti;

6 mazie burkāni vai 2 lielie, sagriezti;

6 mazi kartupeļi vai 2 lielie, sagriezti;

Cukini, paprika – pēc vēlēšanās;

3-4 ēdamkarotes olīveļļas;

2 lieli sagriezti sīpoli;

2 daivas ķiploku;

Pētersīļi, dilles;

Cukurs, sāls, melnie pipari;

Pagatavošana:

Vislabāk sautēt čuguna katlā (ja tāda nav, tad – jebkurā citā). Olīveļļā sutina sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi, pievieno sagrieztu ķiploku, uzreiz arī pupas, kartupeļus, burkānus un sīki sagrieztus tomātus.
Pieliek sagrieztus pētersīļus, pustējkaroti cukura, pielej siltu ūdeni 1-1,5 glāzi, tad sautē apmēram stundu.
Pirms pasniegšanas pievieno sāli un melnos piparus pēc garšas, pārkaisa ar sadrupinātu fetas sieru un dillēm.