Ratatouille
Nepieciešams:
2 sarkanie sīpoli
1 ķiploka galva
2 baklažāni
1 liels kabacis
3 paprikas
6 lieli tomāti
Svaigs baziliks, timiāns
Vīna etiķis – 1 ēd.k.
Citrona miziņa
Olīveļļa
Dārzeņu kombinācijas var būt dažādas, esmu mēģinājusi likt klāt arī pupas un burkānus, viss atkarīgs no tā, kas ir pieliekamajā!
Ja kas paliek pāri, to var uzglabāt ledusskapī pāris nedēļas. Lieliski noder arī aukstā veidā uzkodām.
Dārzeņus sagriež gabaliņos, katru dārzeni atsevišķi apcep olīveļļā (izņemot tomātus), tad liek katliņā visu kopā, arī tomātus, un karsē uz lēnas uguns, kamēr iztvaikojis liekais šķidrums un sautējums kļuvis drusku “ķepīgs”. Pievieno nedaudz rīvētas citronu miziņas, var arī sagrieztu pētersīli. Ēd karstu ar grauzdētu saldskābmaizi. Var pasniegt ar rīsiem (pēc mauru tradīcijām).
-
Brokastis
-
Salāti
-
Gaļas ēdieni
-
Zivis
-
Zupas
-
Deserti
-
Veģetārie ēdieni
- Pupiņu sautējums
- Piedevas svētku galdam
- Krāsnī cepts puķkāposts
- Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
- Īsta maize!
- Kuskuss ar dārzeņiem
- Sparģeļu sezonā – sparģeļu rizotto
- Ķirbju zupa un iespējamās variācijas par šo tēmu
- Fokača
- Baklažānu rullīši
- Recepte Māmiņdienai!
- Hollandaise mērce
- Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem
- Parmigiana
- Gaileņu risotto
- Kabaču pankūkas
-
LĪGO SVĒTKI