Pasta carbonara


Nepieciešams:

1 šķēle “cauraugušas” žāvētas cūkgaļas;

25 g pecorino siera;

25 g Parmesan siera;

2 lauku vistu olas;

200 g spagetti (cieto kviešu graudu makaroni);

1 ķiploka daiviņa;

25 g saldkrējuma sviesta;

Sāls, pipari;

Pagatavošana:

Sīki sagriež gaļu, apcep pannā kopā ar nesagrieztu ķiploku, izkausē sviestu (bez vārīšanas!), uzlej uz gaļas un uz lēnas uguns maisot sautē 5 minūtes. Kad ķiploks kļuvis caurspīdīgs, to izņem.
Tikmēr katlu pielej pilnu ar ūdeni, ieliek spagetti (makaroniem vajag daudz ūdens), ½ ēd.karoti sāls, vāra al dente (parasti vārīšanas laiks uzrādīts uz iepakojuma).
Sakuļ olas, pievieno sarīvētu sieru (nedaudz atliek pārkaisīšanai).
Makaronus ar stangām pārliek pannā ar gaļu, tas nekas, ja kāda ūdens pile nonāk pannā. Sajauc spagetti ar gaļu, NOŅEM NO UGUNS, veikli iemaisa olu un siera masu, bet – lai nesanāk omlete – ēdams jau būs, bet garša pazaudēta! Jāsaglabā mērces krēmīgums, lai visi makaroni ar to būtu apklāti. Vēl var pievienot 2 ēdamkarotes ūdens, kurā vārījās makaroni, lai mērce būtu sulīgāka (bet ne šķidrāka). Ar sāls pievienošanu uzmanīgi – siers ir sāļš, makaroni tika vārīti sālītā ūdenī… Bet melnos piparus gan var pārkaisīt bagātīgi, kā arī atlikušo sieru. Nu, tagad gan – gatavs!
Varētu vēl piekombinēt glāzi Itālijas sarkanvīna, piemēram, Barbera d’Alba…