Cepta Zeltplekste
Tāds brīnums atrodams Centrālajā tirgū, liekas, tagad ir īstā sezona! Maksā nedaudz virs 5 EUR/kg.
Pagatavošana:
Jāiztīra iekšas, zivs jānoberž ar rupjo sāli, jāliek pannā, kas ietaukota ar olīveļļu, jāapcep 7-9 minūtes no abām pusēm uz mērenas uguns, ik pa brīdim aplejot zivi ar iepriekš pagatavotu emulsiju (2 ēdamkarotes olīveļļas sakultas ar 1 citrona sulu), lai zivs kļūst zeltaina.
Pēc garšas pārkaisa sāli un melnos piparus.
Pasniedz ar kartupeļu un seleriju biezeni.
-
Brokastis
-
Salāti
-
Gaļas ēdieni
-
Zivis
-
Zupas
-
Deserti
-
Veģetārie ēdieni
- Pupiņu sautējums
- Piedevas svētku galdam
- Krāsnī cepts puķkāposts
- Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
- Īsta maize!
- Kuskuss ar dārzeņiem
- Sparģeļu sezonā – sparģeļu rizotto
- Ķirbju zupa un iespējamās variācijas par šo tēmu
- Fokača
- Baklažānu rullīši
- Recepte Māmiņdienai!
- Hollandaise mērce
- Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem
- Parmigiana
- Gaileņu risotto
- Kabaču pankūkas
-
LĪGO SVĒTKI