Plānās pankūkas


Nepieciešams:

  • Nepilna glāze miltu;
  • Šķipsniņa sāls;
  • 2 lauku olas;
  • 1 glāze piena;
  • 1 ēdamkarote kausēta sviesta;
  • Rīvēta apelsīna miziņa (pēc vēlēšanās) vai vaniļa.

Pagatavošana:
Bļodā sajauc miltus ar sāli, pievieno olas, pienu, sviestu, sajauc, līdz mīkla kļūst viendabīga.
Pannā (vislabāk, ja ir pankūku panna – ar zemām malām) cep pankūkas zeltainas.

  1. Var pasniegt ar ievārījumu vai svaigu ogu mērci.
  2. Var sapildīt ar ricottas sieru (tad gan vajadzēs apelsīna miziņu!)
  3. Var pildīt ar ceptām sēnēm – šampinjoniem vai šitake
  4. Tā kā ir sparģeļu sezona, var pildīt ar blanšētiem sparģeļiem, pārkaisītiem ar Parmesan vai Provolone sieru
  5. Ar garnelēm…