Plānās pankūkas
Nepieciešams:
- Nepilna glāze miltu;
- Šķipsniņa sāls;
- 2 lauku olas;
- 1 glāze piena;
- 1 ēdamkarote kausēta sviesta;
- Rīvēta apelsīna miziņa (pēc vēlēšanās) vai vaniļa.
Pagatavošana:
Bļodā sajauc miltus ar sāli, pievieno olas, pienu, sviestu, sajauc, līdz mīkla kļūst viendabīga.
Pannā (vislabāk, ja ir pankūku panna – ar zemām malām) cep pankūkas zeltainas.
- Var pasniegt ar ievārījumu vai svaigu ogu mērci.
- Var sapildīt ar ricottas sieru (tad gan vajadzēs apelsīna miziņu!)
- Var pildīt ar ceptām sēnēm – šampinjoniem vai šitake
- Tā kā ir sparģeļu sezona, var pildīt ar blanšētiem sparģeļiem, pārkaisītiem ar Parmesan vai Provolone sieru
- Ar garnelēm…
-
Brokastis
-
Salāti
-
Gaļas ēdieni
-
Zivis
-
Zupas
-
Deserti
-
Veģetārie ēdieni
- Pupiņu sautējums
- Piedevas svētku galdam
- Krāsnī cepts puķkāposts
- Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
- Īsta maize!
- Kuskuss ar dārzeņiem
- Sparģeļu sezonā – sparģeļu rizotto
- Ķirbju zupa un iespējamās variācijas par šo tēmu
- Fokača
- Baklažānu rullīši
- Recepte Māmiņdienai!
- Hollandaise mērce
- Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem
- Parmigiana
- Gaileņu risotto
- Kabaču pankūkas
-
LĪGO SVĒTKI