Turku zirņu zupa
Sastāvdaļas:
Turku zirņi – sauja uz personu (iepriekš izmērcēti)
2 burkāni
1 sīpols
1 selerijas kāts
1 neliels puravs (baltā daļa)
1 daiviņa ķiploka
2 nelieli kartupeļi
1 l buljona
Sāls, smaržīgie pipari, kumīns, kurkuma (naža gals), šķipsniņa cukura, zariņš svaiga timiāna vai lociņi, vai pētersīļi.
Pagatavošana:
Pannā olīveļļā apzeltī burkānus, puravu, sīpolus, ķiplokus, seleriju, kamēr tie kļūst mīksti un viegli saldi (īpašu garšu piešķir tieši puravs!).
Tikmēr buljonā liek vārīties zirņus, kad tie gandrīz mīksti, pievieno sagrieztus kartupeļus, apceptos dārzeņus, garšvielas.
Kad zirņi mīksti, ar stampiņu tos daļēji (ne visus!) saberž, lai zupa kļūst tumīgāka.
Gatavs!
Pasniedz ar apgrauzdētu saldskābmaizi. Našķim var uzlikt kripatiņu Rokfora siera, grauzdējot maizīti.
-
Brokastis
-
Salāti
-
Gaļas ēdieni
-
Zivis
-
Zupas
-
Deserti
-
Veģetārie ēdieni
- Pupiņu sautējums
- Piedevas svētku galdam
- Krāsnī cepts puķkāposts
- Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
- Īsta maize!
- Kuskuss ar dārzeņiem
- Sparģeļu sezonā – sparģeļu rizotto
- Ķirbju zupa un iespējamās variācijas par šo tēmu
- Fokača
- Baklažānu rullīši
- Recepte Māmiņdienai!
- Hollandaise mērce
- Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem
- Parmigiana
- Gaileņu risotto
- Kabaču pankūkas
-
LĪGO SVĒTKI