Tomātu zupa
Nepieciešams:
2 burkāni;
2 sīpoli;
2 ķiploku daiviņas;
2 selerijas kāti;
olīveļļa;
vistas buljons;
2 x 400 g konservēti plūmju tomāti;
6 lieli nogatavojušies tomāti;
1/2 saišķa svaiga bazilika;
jūras sāls;
svaigi malti melnie pipari.
Pagatavošana:
Nomizo burkānus, sīpolus un ķiplokus rupji sakapā un ieber lielā traukā. Pievieno smalkās šķēlītēs sagrieztus selerija kātus. Lielā katlā pievieno 2 ēdamkarotes olīveļļas un sasmalcinātos dārzeņus, gatavo apmēram 10 – 15 min., vai līdz brīdim, kad burkāni ir kļuvuši mīksti un sīpoli zeltaini brūni, laiku pa laikam apmaisot. Brīdī, kad dārzeņi gatavi pievieno 1,8 l verdoša vistas buljona, konservētos un svaigos tomātus (klāt var pievienot dažādus garšaugu zaļos kātus, tie sniegs pārsteidzoši patīkamu garšu). Uzvāra visu līdz sāk burbuļot un tad uz mazas uguns pavāra vēl 10 min. Kamēr zupa vārās no bazilika noplēš lapiņas. Tad, kad zupa ir uzvārījusies atstāj to uz 1 – 2 min. lai beidz burbuļot un iemaisa bazlika lapiņas. Uzmanīgi sablenderē zupu. Ja ir nepieciešams garšai varat pievienot nelielu šķipsniņu sāls un maltus melnos piparus.
-
Brokastis
-
Salāti
-
Gaļas ēdieni
-
Zivis
-
Zupas
-
Deserti
-
Veģetārie ēdieni
- Pupiņu sautējums
- Piedevas svētku galdam
- Krāsnī cepts puķkāposts
- Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
- Īsta maize!
- Kuskuss ar dārzeņiem
- Sparģeļu sezonā – sparģeļu rizotto
- Ķirbju zupa un iespējamās variācijas par šo tēmu
- Fokača
- Baklažānu rullīši
- Recepte Māmiņdienai!
- Hollandaise mērce
- Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem
- Parmigiana
- Gaileņu risotto
- Kabaču pankūkas
-
LĪGO SVĒTKI