Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
Nepieciešams:
Sviesta pupas – 2 saujas;
2 tomāti;
6 mazie burkāni vai 2 lielie, sagriezti;
6 mazi kartupeļi vai 2 lielie, sagriezti;
Cukini, paprika – pēc vēlēšanās;
3-4 ēdamkarotes olīveļļas;
2 lieli sagriezti sīpoli;
2 daivas ķiploku;
Pētersīļi, dilles;
Cukurs, sāls, melnie pipari;
Pagatavošana:
Vislabāk sautēt čuguna katlā (ja tāda nav, tad – jebkurā citā). Olīveļļā sutina sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi, pievieno sagrieztu ķiploku, uzreiz arī pupas, kartupeļus, burkānus un sīki sagrieztus tomātus.
Pieliek sagrieztus pētersīļus, pustējkaroti cukura, pielej siltu ūdeni 1-1,5 glāzi, tad sautē apmēram stundu.
Pirms pasniegšanas pievieno sāli un melnos piparus pēc garšas, pārkaisa ar sadrupinātu fetas sieru un dillēm.
-
Brokastis
-
Salāti
-
Gaļas ēdieni
-
Zivis
-
Zupas
-
Deserti
-
Veģetārie ēdieni
- Pupiņu sautējums
- Piedevas svētku galdam
- Krāsnī cepts puķkāposts
- Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
- Īsta maize!
- Kuskuss ar dārzeņiem
- Sparģeļu sezonā – sparģeļu rizotto
- Ķirbju zupa un iespējamās variācijas par šo tēmu
- Fokača
- Baklažānu rullīši
- Recepte Māmiņdienai!
- Hollandaise mērce
- Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem
- Parmigiana
- Gaileņu risotto
- Kabaču pankūkas
-
LĪGO SVĒTKI