Sparģeļu Frittata jeb latviski - sacepums!
2 personām nepieciešams:
5 zaļie sparģeļi – jānolauž kātiņš vietā, kurā sparģelis viegli lūst (apakšējā daļa, kas nelūst, ir šķiedraina, bet to var izmantot dārzeņu buljonam!);
1 ķiploka daiviņa;
¼ daļa ricottas siera;
3 olas;
gabaliņš parmesan siera;
sāls, pipari, zaļumi pārkaisīšanai.
Pagatavošana:
Sparģelim nogriež zieda daļu, noliek malā. Kātiņus uz pāris minūtēm iemet verdošā ūdenī. Kad tie kļuvuši mīkstāki, ņem laukā, sagriež mazākos gabaliņos. Pannā olīveļļā nedaudz apzeltī sagrieztu ķiploku, ieber sparģeļus (izņemot ziedu daļu), apcep. Tad pievieno sacepuma masu, ko veido sekojoši: sakuļ olas, ar dakšu iesmalcina olu masā ricottas sieru, pievieno karoti olīveļļas. Visu apmaisa, uzliek vāku un atstāj uz nelielas uguns 3 līdz 4 min. Tad uzber sparģeļu ziedus, pārkaisa ar rīvētu parmesan sieru, uzliek atkal vāku un pacep vēl 2 līdz 3 min. Pasniedzot griež kā pīrāgu 4 daļās un pārkaisa ar zaļumiem.
-
Brokastis
-
Salāti
-
Gaļas ēdieni
-
Zivis
-
Zupas
-
Deserti
-
Veģetārie ēdieni
- Pupiņu sautējums
- Piedevas svētku galdam
- Krāsnī cepts puķkāposts
- Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
- Īsta maize!
- Kuskuss ar dārzeņiem
- Sparģeļu sezonā – sparģeļu rizotto
- Ķirbju zupa un iespējamās variācijas par šo tēmu
- Fokača
- Baklažānu rullīši
- Recepte Māmiņdienai!
- Hollandaise mērce
- Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem
- Parmigiana
- Gaileņu risotto
- Kabaču pankūkas
-
LĪGO SVĒTKI