Spāņu omlete – tortilja
Nepieciešams:
4 ar mizu vārīti kartupeļi;
1 liels sīpols;
6 olas;
olīveļļa;
sāls;
pipari.
Pagatavošana:
Sagriež sīpolus, apcep olīveļļā zeltainus (nedrīkst piededzināt brūnus, tas maina garšu!). Pieliek nomizotus un salmiņos sagrieztus vārītus kartupeļus, apcep. Tad sakuļ olas, pieliek šķipsniņu sāls un melnos piparus, olu kultenī iemaisa apceptos sīpolus un kartupeļus (nevis otrādi!) un iegūto masu liek pannā, uzliek vāku, cep apmēram 5 min, tad noņem vāku, uzliek uz pannas lielāku šķīvi, lai varētu omleti apgriezt, un no šķīvja ieslidina atpakaļ pannā, lai apceptu otru pusi vēl 2-3 minūtes. Būtu vēlams rīkoties veikli un maigi, nesalaužot omleti. (Zināms treniņš šim pasākumam ir nepieciešams!)
Omleti var pasniegt ar dārzeņu salsu – sagriež papriku, asos piparus, pāris daiviņas ķiploka, tomātus un lielu bunti kindzas. Mērcei – 1 ēdamkarote baltvīna etiķa, kurā izkausē pustējkaroti cukura, visam pielej 3x vairāk olīveļļas un iegūto emulsiju pārlej dārzeņiem, plus sāls un melnie pipari pēc garšas.
Omlete ir garšīga arī auksta.
-
Brokastis
-
Salāti
-
Gaļas ēdieni
-
Zivis
-
Zupas
-
Deserti
-
Veģetārie ēdieni
- Pupiņu sautējums
- Piedevas svētku galdam
- Krāsnī cepts puķkāposts
- Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
- Īsta maize!
- Kuskuss ar dārzeņiem
- Sparģeļu sezonā – sparģeļu rizotto
- Ķirbju zupa un iespējamās variācijas par šo tēmu
- Fokača
- Baklažānu rullīši
- Recepte Māmiņdienai!
- Hollandaise mērce
- Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem
- Parmigiana
- Gaileņu risotto
- Kabaču pankūkas
-
LĪGO SVĒTKI