Pupiņu sautējums
Pagatavošana:
Iemērc pupiņas vai turku zirņus uz nakti ūdenī.
Pannā olīveļļā apzeltī (15 – 20 min) 1 sagrieztu sīpolu, 2 daiviņas ķiploka, 2 seleriju kātus un 2 burkānus – šādi tiek veidots sofritto. Tikmēr pupiņas (nolej ūdeni, kurā mērcējās) liek ūdenī (labāk buljonā!), kas tās knapi apsedz un vāra uz nelielas uguns. Ja buljona nav, garšai pieliek lauru lapu, timiānu, pētersīļus. Es labai garšai lieku arī Parmezan siera miziņu, ko vienmēr saglabāju pēc siera apēšanas un glabāju ledusskapī šādām vajadzībām. Tad pieliek sagatavoto sofritto un sautē, kamēr pupiņas mīkstas. Beigās iemaisa puskrūzīti sarīvēta Parmezāna un gatavs! Pasniedz karstu!
Ja kaut kas paliek pāri, tad atdzisušās pupiņas var sablendēt (iznāk kaut kas līdzīgs humusam) un lietot uz rīta vai pusdienu graudu maizītes!
(var lietot arī lēcas vai turku zirņus).
-
Brokastis
-
Salāti
-
Gaļas ēdieni
-
Zivis
-
Zupas
-
Deserti
-
Veģetārie ēdieni
- Pupiņu sautējums
- Piedevas svētku galdam
- Krāsnī cepts puķkāposts
- Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
- Īsta maize!
- Kuskuss ar dārzeņiem
- Sparģeļu sezonā – sparģeļu rizotto
- Ķirbju zupa un iespējamās variācijas par šo tēmu
- Fokača
- Baklažānu rullīši
- Recepte Māmiņdienai!
- Hollandaise mērce
- Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem
- Parmigiana
- Gaileņu risotto
- Kabaču pankūkas
-
LĪGO SVĒTKI