Parmigiana
Nepieciešams:
2 baklažāni;
4 tomāti;
mozarella siers (es ņemu picai paredzēto mozarellu, jo tā nav tik „slapja” un to viegli sagriezt šķēlēs);
parmezāns;
sīpols;
2 ķiploka daiviņas;
sāls;
cukurs.
Pagatavošana:
Sagriež baklažānu šķēlēs, apkaisa ar sāli, atstāj 30 min, tad nosusina ar salveti, cepeškrāsnī grilē apmēram 10 minūtes. Var arī apcept uz pannas.
Blanšē, nomizo un sagriež tomātus sīkos gabaliņos, pieliek sīpolu, ķiploku, šķipsniņu cukura un sāls, sutina, kamēr mērce sabiezē.
Ugunsizturīgā veidnē ielej 2 karotes olīveļļas, liek kārtām baklažānu, mozarellu, pārlej ar tomātu mērci, tad atkal kārtu baklažāna, mozarellu, pārlej ar mērci, pārkaisa sarīvētu Parmezānu. Cep cepeškrāsni 20 – 30 minūtes, kamēr siers izkusis un kļuvis zeltains. Pasniedz karstu!
-
Brokastis
-
Salāti
-
Gaļas ēdieni
-
Zivis
-
Zupas
-
Deserti
-
Veģetārie ēdieni
- Pupiņu sautējums
- Piedevas svētku galdam
- Krāsnī cepts puķkāposts
- Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
- Īsta maize!
- Kuskuss ar dārzeņiem
- Sparģeļu sezonā – sparģeļu rizotto
- Ķirbju zupa un iespējamās variācijas par šo tēmu
- Fokača
- Baklažānu rullīši
- Recepte Māmiņdienai!
- Hollandaise mērce
- Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem
- Parmigiana
- Gaileņu risotto
- Kabaču pankūkas
-
LĪGO SVĒTKI