Marinēta makrele
Viena no garšīgākajām zivīm!
Esmu mēģinājusi to vairākkārt gatavot svaigu, bet tā kā svaigas makreles mūsu tirgū dabūt gandrīz nav iespējams, izmēģināju saldētu – der!
Tirgū 2,90 līdz 3,40 eiro/kg.
Pagatavošana:
Izgriež no 3 – 4 zivīm fileju, liek stikla traukā, apber ar šķipsnu rupjās sāls, ieberzē, liek ledusskapī uz pāris dienām, 2 reizes dienā apgrozot.
Pēc 2 diennaktīm zivīm noskalo lieko sāli, izplūc palikušās asakas, pārlej ar vāju etiķi, lai apklāj visas zivis – visabāk der japāņu rīsu etiķis (ap 4%), nopērkams garšvielu veikalos (jāpiebilst, ka parastais etiķis 5,65% un vairāk būs par stipru un zivi sabojās).
Zivs jau pēc 6 stundām ir gatava, bet uzglabāt ledusskapī var pat vairākas nedēļas.
Var pasniegt plānās šķēlītēs vai ēst “pa vecai modei” – ar biezpienu un kartupeļiem.
-
Brokastis
-
Salāti
-
Gaļas ēdieni
-
Zivis
-
Zupas
-
Deserti
-
Veģetārie ēdieni
- Pupiņu sautējums
- Piedevas svētku galdam
- Krāsnī cepts puķkāposts
- Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
- Īsta maize!
- Kuskuss ar dārzeņiem
- Sparģeļu sezonā – sparģeļu rizotto
- Ķirbju zupa un iespējamās variācijas par šo tēmu
- Fokača
- Baklažānu rullīši
- Recepte Māmiņdienai!
- Hollandaise mērce
- Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem
- Parmigiana
- Gaileņu risotto
- Kabaču pankūkas
-
LĪGO SVĒTKI