Kuskuss ar dārzeņiem


Nepieciešams:

3 daivas ķiploka
1 rācenis, kālis vai pastinaks
1 sīpols
1 liels burkāns
½ fenheļa bumbuļa
1 ēdamkarote zeltaino rozīņu
1 cm sīki sagriezta ingvera
Sāls, cukurs
1 tējkarote kurkumas
5 krustnagliņas
1 kanēļa standziņa
2 krūzes ūdens
Ķirbja šķēle
1 neliels cukini
1 krūze vārītu turku zirņu (vai konservētu)
Saišķis pētersīļu vai kindzas
1 krūze tomātu savā sulā
1 glāze kuskusa un 2 glāzes ūdens

Pagatavošana:

Visu, kas ir saraksta pirmajā daļā (zilā krāsā), sagriež gabaliņos vai vienkārši pievieno, liek katliņā, uzlej ūdeni un uz nelielas uguns pasautē apmēram 10 minūtes. Tad pieliek visu, kas ir saraksta otrajā daļā (sarkanā krāsā) – gabaliņos sagrieztu ķirbi, cukini, zaļumus, zirņus un ar pirkstiem rupji sadalītus tomātus kopā ar sulu, pavāra vēl 15 minūtes – lai dārzeņi būtu mīksti, bet saglabātu formu (neizšķīstu). Izņem kanēļa standziņu.

Pagatavo kuskusu, aplejot ar karstu ūdeni un ļaujot uzbriest.
Tad kārto šķīvī kuskusu, veidojot vidū bedrīti, kurā liek dārzeņus. Gatavs!