Klasiskie grieķu salāti
Nepieciešams:
Fetas siers (aitas vai govs) (ja pirksiet Grieķijā ražotu, būs īstais!) – 1 iepakojums 2 cilvēkiem;
2 lieli tomāti;
3 gurķīši;
1 paprika;
1 lielais baltais saldais vai sarkanais sīpols;
10 Kalamata olīvas;
2 ēdamkarotes mazo kaperu;
Kaltēts oregano (raudene);
Olīveļļa.
Pagatavošana:
Dārzeņus sagriež lielos gabalos, pāri sagriež sīpolu ripās, uzber olīvas, kaperus, uzliek sieru, pārkaisa ar oregano.
Pirms ēšanas bagātīgi pārlej ar olīveļļu. Sāli gan nevajag bērt – sāļumu dos gan siers, gan olīvas, gan kaperi! Klāt derēs čiabatas maize.
-
Brokastis
-
Salāti
-
Gaļas ēdieni
-
Zivis
-
Zupas
-
Deserti
-
Veģetārie ēdieni
- Pupiņu sautējums
- Piedevas svētku galdam
- Krāsnī cepts puķkāposts
- Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
- Īsta maize!
- Kuskuss ar dārzeņiem
- Sparģeļu sezonā – sparģeļu rizotto
- Ķirbju zupa un iespējamās variācijas par šo tēmu
- Fokača
- Baklažānu rullīši
- Recepte Māmiņdienai!
- Hollandaise mērce
- Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem
- Parmigiana
- Gaileņu risotto
- Kabaču pankūkas
-
LĪGO SVĒTKI