Jauno biešu zupa


Nepieciešams:

Jaunās bietītes ar visām lapām;
Vistas vai teļa gaļas buljons, vārīts ar garšvielām – melnajiem pipariem, lauru lapām, timiānu un pētersīļiem;
Jaunie burkāni;
Jaunie kartupeļi;
Jaunie zirnīši;
Ķiploka daiviņa;
Dilles;
Sāls;
½ tējkarotes cukura.

Pagatavošana:

Uzvāra gaļas buljonu (ja nav jau iepriekš sagatavots) – var ņemt vistas muguriņu vai teļa gaļas gabaliņu ar cukurkaulu,
pievieno visas garšvielas (sāli parasti nelieku). Ja buljona daudz, to var sasaldēt nākamajai reizei – zupai, mērcei vai risotto.
Tad buljonā liek kartupeļus, jaunos burkānus, bietes un vāra uz lēnas uguns. Kad dārzeņi mīksti, pievieno biešu lapas, jaunos zirnīšus, sāli, cukuru – pēc garšas (es dārzeņu zupā vienmēr lieku nedaudz cukura – tas pastiprina katra individuālā dārzeņa garšu!).
Īsu brīdi pirms zupa ir gatava pievieno dilles.