Jauno biešu zupa
Nepieciešams:
Jaunās bietītes ar visām lapām;
Vistas vai teļa gaļas buljons, vārīts ar garšvielām – melnajiem pipariem, lauru lapām, timiānu un pētersīļiem;
Jaunie burkāni;
Jaunie kartupeļi;
Jaunie zirnīši;
Ķiploka daiviņa;
Dilles;
Sāls;
½ tējkarotes cukura.
Pagatavošana:
Uzvāra gaļas buljonu (ja nav jau iepriekš sagatavots) – var ņemt vistas muguriņu vai teļa gaļas gabaliņu ar cukurkaulu,
pievieno visas garšvielas (sāli parasti nelieku). Ja buljona daudz, to var sasaldēt nākamajai reizei – zupai, mērcei vai risotto.
Tad buljonā liek kartupeļus, jaunos burkānus, bietes un vāra uz lēnas uguns. Kad dārzeņi mīksti, pievieno biešu lapas, jaunos zirnīšus, sāli, cukuru – pēc garšas (es dārzeņu zupā vienmēr lieku nedaudz cukura – tas pastiprina katra individuālā dārzeņa garšu!).
Īsu brīdi pirms zupa ir gatava pievieno dilles.
-
Brokastis
-
Salāti
-
Gaļas ēdieni
-
Zivis
-
Zupas
-
Deserti
-
Veģetārie ēdieni
- Pupiņu sautējums
- Piedevas svētku galdam
- Krāsnī cepts puķkāposts
- Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
- Īsta maize!
- Kuskuss ar dārzeņiem
- Sparģeļu sezonā – sparģeļu rizotto
- Ķirbju zupa un iespējamās variācijas par šo tēmu
- Fokača
- Baklažānu rullīši
- Recepte Māmiņdienai!
- Hollandaise mērce
- Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem
- Parmigiana
- Gaileņu risotto
- Kabaču pankūkas
-
LĪGO SVĒTKI