Hollandaise mērce
Pagatavošana:
Atdala 2 olu dzeltenumus no baltumiem. Izkausē 100 g sviesta. Olu dzeltenumus liek ērtā traukā un novieto virs katliņa, kurā vārās ūdens. Lēnām pievieno 1 ēd.k. citronu sulas un saputo, tad pievieno 1 tēj.k. sinepju un atkal saputo. Tad pa kripatiņai pievieno izkausēto sviestu, paralēli masu putojot, lai iegūtu viendabīgi biezu mērci. Pēc izvēles vēl var pievienot dažus pilienus baltvīna etiķa.
Šādu mērci var pārliet baltajiem sparģeļiem, kurus pirms tam jānomizo un jāvāra 20 – 30 minūšu (atkarīgs no lieluma). Gatavību var noteikt, iedurot asu nazi.
-
Brokastis
-
Salāti
-
Gaļas ēdieni
-
Zivis
-
Zupas
-
Deserti
-
Veģetārie ēdieni
- Pupiņu sautējums
- Piedevas svētku galdam
- Krāsnī cepts puķkāposts
- Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
- Īsta maize!
- Kuskuss ar dārzeņiem
- Sparģeļu sezonā – sparģeļu rizotto
- Ķirbju zupa un iespējamās variācijas par šo tēmu
- Fokača
- Baklažānu rullīši
- Recepte Māmiņdienai!
- Hollandaise mērce
- Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem
- Parmigiana
- Gaileņu risotto
- Kabaču pankūkas
-
LĪGO SVĒTKI