Hollandaise ir arī Benedikta olu receptes sastāvdaļa
Pagatavošana:
Uzvāra olas bez čaumalas (poached) – verdošam ūdenim pielej 1 ēdamkaroti etiķa, olu ‘iesit’ trauciņā. Tad ar ēdamkaroti ūdenī iegriež virpuli, kurā uzmanīgi ielej olu, lai tā neizjūk. Vāra pāris minūšu. Šim procesam vajadzīgs neliels treniņš!
Pasniedzot olu, to liek uz baltmaizes grauzdiņa un pārlej ar mērci!
-
Brokastis
-
Salāti
-
Gaļas ēdieni
-
Zivis
-
Zupas
-
Deserti
-
Veģetārie ēdieni
- Pupiņu sautējums
- Piedevas svētku galdam
- Krāsnī cepts puķkāposts
- Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
- Īsta maize!
- Kuskuss ar dārzeņiem
- Sparģeļu sezonā – sparģeļu rizotto
- Ķirbju zupa un iespējamās variācijas par šo tēmu
- Fokača
- Baklažānu rullīši
- Recepte Māmiņdienai!
- Hollandaise mērce
- Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem
- Parmigiana
- Gaileņu risotto
- Kabaču pankūkas
-
LĪGO SVĒTKI