Grilēts cālis
Nepieciešams cālis – līdz 800 g (labi der mazie „pavasara cāļi”).
Pagatavošana:
Pārgriež pa vēderu un krūšu kurvi un atver vaļā vienā plaknē.
Izkausē 50 g sviesta (vai olīveļļu), ar siltu iemasē cāli no visām pusēm, ierīvē sāli un melnos piparus. Pievieno jebkuras sirdij tīkamas garšvielas (vēlams saberztas pulverī, lai grilējot neapdeg). Ļauj 30 minūtes iemarinēties.
Uz grila liek čuguna pannu, uz tās liek atvērto cāli, kuram virsū liek kādu ugunsizturīgu plakanu pannu un slogu (kaut vai ķieģeli). Cep no abām pusēm 20 – 25 minūtes atkarībā no tā, cik liels ir cālis.
Pims cepšanas beigām aplaista ar ķiplokūdeni (glāzē ūdens izspiež 3 ķiploka daiviņas, ļauj iestāvēties).
Gatavs!
Pasniedz ar saldskābmaizi vai tvaicētiem rīsiem un pašdarinātu tomātu mērci.
-
Brokastis
-
Salāti
-
Gaļas ēdieni
-
Zivis
-
Zupas
-
Deserti
-
Veģetārie ēdieni
- Pupiņu sautējums
- Piedevas svētku galdam
- Krāsnī cepts puķkāposts
- Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
- Īsta maize!
- Kuskuss ar dārzeņiem
- Sparģeļu sezonā – sparģeļu rizotto
- Ķirbju zupa un iespējamās variācijas par šo tēmu
- Fokača
- Baklažānu rullīši
- Recepte Māmiņdienai!
- Hollandaise mērce
- Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem
- Parmigiana
- Gaileņu risotto
- Kabaču pankūkas
-
LĪGO SVĒTKI