Crepes Suzette
Nepieciešams:
4 plānās pankūkas (1 saputota ola, 1 glāze piena, 1 glāze miltu, 1 tējkarote cukura, šķipsniņa sāls, 1 ēdamkarote kausēta sviesta), ceptas olīveļļā.
Mērcei – 2 apelsīni, nomizoti, sadalīti gabaliņos, sarīvēta miziņa, + 2 apelsīnu sula, + špicglāzīte apelsīnu liķiera (Grand Marnier).
Mērci pannā uzkarsē, saudzīgi ievieto divreiz pārlocītas gatavās pankūkas, uz lēnas uguns uzkarsē.
Pagatavošana:
Ja vēlaties no pankūku gatavošanas radīt šovu, pannas maliņā ieberiet mazu kaudzīti cukura, uzlejiet nedaudz liķiera un uzmanīgi aizdedziniet. Zilganā liesma ir tikai 20 – 30 sekundes, kamēr izdeg alkohols. Vēlams to darīt sveču gaismā, lai liesma izskatās efektīvāk! Tikai ievērojiet visus ugunsdrošības noteikumus un piesardzību!
Tad pankūkas karstas servē uz šķīvja!
-
Brokastis
-
Salāti
-
Gaļas ēdieni
-
Zivis
-
Zupas
-
Deserti
-
Veģetārie ēdieni
- Pupiņu sautējums
- Piedevas svētku galdam
- Krāsnī cepts puķkāposts
- Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
- Īsta maize!
- Kuskuss ar dārzeņiem
- Sparģeļu sezonā – sparģeļu rizotto
- Ķirbju zupa un iespējamās variācijas par šo tēmu
- Fokača
- Baklažānu rullīši
- Recepte Māmiņdienai!
- Hollandaise mērce
- Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem
- Parmigiana
- Gaileņu risotto
- Kabaču pankūkas
-
LĪGO SVĒTKI