Brieža gaļas ragū


Nepieciešams:

Brieža gaļas mīkstums – samalts (der arī jaunlopa gaļa) – 1kg;
3 sīpoli;
3 burkāni;
3 daiviņas ķiploka;
3 seleriju kāti;
3 lieli tomāti;
Rozmarīns, sāls, melnie pipari, pēc vēlmes – pepperončino vai čilli pipari;
1 glāze sarkanvīna;
1 glāze buljona;
olīveļļa.

Pagatavošana:

Dārzeņus sasmalcina un sautē olīveļļā uz lēnas uguns, līdz tie ir kļuvuši mīksti. Pievieno sagrieztu žāvēto gaļu, pēc brītiņa pievieno arī malto gaļu un sagrieztus tomātus bez mizas (pirms gatavošanas noblanšē un noņem mizu). Pielej sarkanvīnu, buljonu un sautē apmēram stundu uz lēnas uguns.

Ragū pasniedz ar pastu (makaroniem) vai vārītiem kartupeļiem

Šādu ragū var stikla traukā glabāt 2 – 4 dienas. Ja gribat glabāt ilgāt, to var saldēt.