Rabarberu kūka
4 rabarberu kāti
Smilšu mīkla – 1 ola, 200g sviesta un 300g milti, šķipsniņa sāls
200g kazas svaigsiera (var ņemt slapju pilnpiena biezpienu)
2 olas
100g cukura
3 ēdamkarotes medus
1 ēdamkarote mandeļu miltu
1 bio citrons
Šķipsniņa sāls
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 120 grādiem. Sagriež rabarberus, pieliek cukuru un liek uz cepešpannas krāsnī apmēram uz 1 stundu.
Sakuļ svaigsieru ar olām, mandeļu miltiem, 2 medus karotēm un citrona miziņu, sāli.
Sagatavo smilšu mīklu. Cepamajā veidnē liek cepampapīru, ierullē mīklu, sagatavojot arī augstāku maliņu.
Krāsnī palielina temperatūru līdz 180 grādiem, liek veidni ar mīklu uz 15 min, tad ielej siera masu, pārliek karamelizētos rabarberus un cep krāsnī vēl 30min.
Kad kūku izņem no krāsns, karstai pārlej atlikušo karoti medus.
-
Brokastis
-
Salāti
-
Gaļas ēdieni
-
Zivis
-
Zupas
-
Deserti
-
Veģetārie ēdieni
- Pupiņu sautējums
- Piedevas svētku galdam
- Krāsnī cepts puķkāposts
- Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
- Īsta maize!
- Kuskuss ar dārzeņiem
- Sparģeļu sezonā – sparģeļu rizotto
- Ķirbju zupa un iespējamās variācijas par šo tēmu
- Fokača
- Baklažānu rullīši
- Recepte Māmiņdienai!
- Hollandaise mērce
- Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem
- Parmigiana
- Gaileņu risotto
- Kabaču pankūkas
-
LĪGO SVĒTKI