Brieža gaļas ragū
Nepieciešams:
Brieža gaļas mīkstums – samalts (der arī jaunlopa gaļa) – 1kg;
3 sīpoli;
3 burkāni;
3 daiviņas ķiploka;
3 seleriju kāti;
3 lieli tomāti;
Rozmarīns, sāls, melnie pipari, pēc vēlmes – pepperončino vai čilli pipari;
1 glāze sarkanvīna;
1 glāze buljona;
olīveļļa.
Pagatavošana:
Dārzeņus sasmalcina un sautē olīveļļā uz lēnas uguns, līdz tie ir kļuvuši mīksti. Pievieno sagrieztu žāvēto gaļu, pēc brītiņa pievieno arī malto gaļu un sagrieztus tomātus bez mizas (pirms gatavošanas noblanšē un noņem mizu). Pielej sarkanvīnu, buljonu un sautē apmēram stundu uz lēnas uguns.
Ragū pasniedz ar pastu (makaroniem) vai vārītiem kartupeļiem
Šādu ragū var stikla traukā glabāt 2 – 4 dienas. Ja gribat glabāt ilgāt, to var saldēt.
-
Brokastis
-
Salāti
-
Gaļas ēdieni
-
Zivis
-
Zupas
-
Deserti
-
Veģetārie ēdieni
- Pupiņu sautējums
- Piedevas svētku galdam
- Krāsnī cepts puķkāposts
- Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
- Īsta maize!
- Kuskuss ar dārzeņiem
- Sparģeļu sezonā – sparģeļu rizotto
- Ķirbju zupa un iespējamās variācijas par šo tēmu
- Fokača
- Baklažānu rullīši
- Recepte Māmiņdienai!
- Hollandaise mērce
- Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem
- Parmigiana
- Gaileņu risotto
- Kabaču pankūkas
-
LĪGO SVĒTKI