Gailis vīnā
Pagatavošana:
Jāņem vesels izķidāts gailis (ja nevar dabūt, tad – lauku vista, tomēr – gaiļa gaļai garša un struktūra ir ļoti atšķirīga).
Sagriež putnu gabaliņos un apcep pannā olīveļļā, pielej 30 g brendija, uzmanīgi aizdedzina. Kad viss alkohols izdedzis, liek katlā.
Apcep 2 lielus sīki sagrieztus sīpolus un 2 sīki sagrieztas šķēlītes kūpinātas cūkas krūtiņas (cauraudzīša), liek katlā pie putna.
Tad pievieno 2 lauru lapas, timiānu, sāli pēc garšas, uzlej 1 litru sausa sarkanvīna, aizvāko un uz mazas uguns sutina apmēram 1,5 stundu.
Beigās pievieno 200 g mazo šampinjonu un 7-10 mazus šalotes sīpoliņus, pasutina vēl 15 min.
Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.
Svētku sajūtai derēs kāda pudele laba Burgundijas sarkanvīna, jo šī recepte nāk tieši no šī reģiona.
-
Brokastis
-
Salāti
-
Gaļas ēdieni
-
Zivis
-
Zupas
-
Deserti
-
Veģetārie ēdieni
- Pupiņu sautējums
- Piedevas svētku galdam
- Krāsnī cepts puķkāposts
- Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
- Īsta maize!
- Kuskuss ar dārzeņiem
- Sparģeļu sezonā – sparģeļu rizotto
- Ķirbju zupa un iespējamās variācijas par šo tēmu
- Fokača
- Baklažānu rullīši
- Recepte Māmiņdienai!
- Hollandaise mērce
- Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem
- Parmigiana
- Gaileņu risotto
- Kabaču pankūkas
-
LĪGO SVĒTKI