Tradicionālais Velsas buljons


Nepieciešams:

Jūras sāls;

Svaigi malti melnie pipari;

1 sīpols;

1kg jēra kakla fileja ar kauliņu sagriezta 5 cm gabalos;

1 kg kāļi;

2 burkāni;

3 kartupeļi;

2 pastinaki;

3 lieli puravi;

Pagatavošana:

2 l ūdens ar 2 tējkarotēm sāls ielej lielā kastrolī un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
Pievieno nomizotu sīpolu un jēra gaļu, uzvāra un ar karoti nosmeļ putas, pavāra uz lēnas uguns vēl 10 – 15 min., vai līdz brīdim, kad gaļa kļuvusi mīksta. Izņem no katla gaļu, atdzesē un atdala no kauliem, gaļu liek atpakaļ katlā.
Nomizo un sagriež kāļus 1 cm gabaliņos, pievieno un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad uz lēnas uguns 15 – 20 min. pavāra.
Notīra un sagriež ieslīpā leņķī burkānus 1 cm gabaliņos un liek klāt, uzvāra un 10 – 15 min., vāra uz lēnas uguns.
Tikmēr nomizo kartupeļus un sagriež četrās daļās, lai viņi visi būtu aptuveni vienādā izmērā. Tad, kad burkāni ir kļuvuši pamīksti pievieno kartupeļus un atkārto procesu līdz kļūst mīksti.
Nomizo pastinaku un puravu kātus sagriež 1 cm šķēlēs. Pievieno pastinakus un lielāko daļu puravus. Atkal uzvāra un vāra uz lēnas uguns ar vāku 10 min.,  vai līdz brīdim, kad gatavs.
Garšai pievieno pārējos puravus, uzliek vāku un liek ledusskapī uz visu nakti vai uz 3 dienām, labākam rezultātam. Kad esat gatavs pasniegt zupu uzslidiet to uz lēnas uguns, klāt pievienojiet daudz maltus melnos piparus pikantai garšai.
Klāt ļoti labi derēs šķēlīte tradicionālā Caerphilly Velsas siera.