Sparģeļu zupa
Nepieciešams:
800 g sparģeļu (cietos kātiņus nogriež); olīveļļa;
2 vidēja lieluma sīpoli (nomizoti un sasmalcināti);
2 selerija kāti (notīrīti un sasmalcināti);
2 puravi (sasmalcināti); 2 l vistas buljona;
jūras sāls;
svaigi malti melnie pipari;
10 mazāka izmēra olas;
8 šķēles ciabatas maizes;
1 sviesta bumbiņa.
Pagatavošana:
Sagrieztos sparģeļus no liek malā vēlākam zupas gatavošanas procesam. Sakapā sparģeļu kātiņus. Nepieciešama liela un dziļa panna, kurā pievieno olīveļļu. Apcep sīpolus, selerijas un puravas apmēram 10 min., līdz kļuvuši mīksti, pievieno buljonu un sasmalcinātos sparģeļu kātus un vāra 20 min., uz lēnas uguns. Noņem no plīts un sablenderē ar rokas blenderi, pievieno sāli, piparus un sparģeļu galus, uzvāra un turpina vārīt uz lēnas uguns vēl pāris minūtes līdz tie kļuvuši mīksti. Atsevišķi verdošā ūdenī ieliek pāršķeltas 10 olas un pavāram dažas minūtes, nav nepieciešams uztraukties par to izskatu, viņām nav jābūt perfektām. Apgrauzdē ciabatas sķēles. Izņem no verdošā ūdens pāršķeltās olas un uzliek uz tās pa sviesta piciņai, liek virsū uz maizes pirms pasniegšanas.
-
Brokastis
-
Salāti
-
Gaļas ēdieni
-
Zivis
-
Zupas
-
Deserti
-
Veģetārie ēdieni
- Pupiņu sautējums
- Piedevas svētku galdam
- Krāsnī cepts puķkāposts
- Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
- Īsta maize!
- Kuskuss ar dārzeņiem
- Sparģeļu sezonā – sparģeļu rizotto
- Ķirbju zupa un iespējamās variācijas par šo tēmu
- Fokača
- Baklažānu rullīši
- Recepte Māmiņdienai!
- Hollandaise mērce
- Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem
- Parmigiana
- Gaileņu risotto
- Kabaču pankūkas
-
LĪGO SVĒTKI