Piedevas svētku galdam


1.Kartupeļu salāti – vārītus kartupeļus sagriež sev tīkama lieluma gabalos un sajauc ar mērci: jogurtu jāsaputo ar olīveļļu (tas piedod īpašu pufīgumu), garšai pievieno citrona sulu, sinepes…

2. Cepti kartupeļi ar salviju, apelsīnu, ķiploku un olīveļļu – iepriekš apvārītus kartupeļus apslaka ar zosu vai pīļu taukiem(!), pārkaisa ar sīki sagrieztu ķiploku, apelsīna miziņu, salviju un timiānu, apcep pannā zeltainus.

3. Cepti burkāni – mazus burkānus pannā pārlej ar ūdeni un pavāra 5 min, kamēr ūdens iztvaikojis, tad pārkaisa ar cukuru, uzliek nelielu gabaliņu sviesta, pannā karamelizē, kamēr izveidojas zeltaina garoziņa.

4. Dārzeņu MEGAMIX! Dažādus dārzeņus – burkānus, topinambūrus, pastinakus, kāļus, bietes, rāceņus – sagriež gabalos, galviņkāpostu griež 1 cm biezās šķēlēs, garšu bagātinās 4-6 daļās sagriezts fenhelis, pāris ķiploka galvas, pārgrieztas uz pusēm, sīpols. To visu sajauc ar olīveļļu, pārkaisa ar rozmarīnu un timiānu, nedaudz sāli un liek cepeškrāsnī uz 30-40 min.