Tomātu salāti jaunās skaņās
Pagatavošana:
Sagriež gabaliņos dažādu šķirņu tomātus – vēršu sirdis, dzeltenie tomāti, tumšie un ķirštomātiņi.
Dažus saulē kaltētus tomātus aplej ar verdošu ūdeni uz pāris minūtēm (tas padarīs tomātus mīkstus un noņems lieko sāli) un pievieno svaigajiem tomātiem.
4 daļās sagriež 2 līdz 3 savā sulā konservētus mizotus tomātus un pievieno pārējiem.
Tad sagatavo mērci – olīveļļa ar citronu sulu vai baltvīna etiķi 4:1, naža gals cukura, nedaudz sāls.
Sagriež zilos sīpolus plānās šķēlēs, pārlej ar sagatavoto mērci, pamarinē 5-7 min.
Visu pārlej tomātu salātiem un pārkaisa ar sīki sagrieztiem pētersīļiem.
-
Brokastis
-
Salāti
-
Gaļas ēdieni
-
Zivis
-
Zupas
-
Deserti
-
Veģetārie ēdieni
- Pupiņu sautējums
- Piedevas svētku galdam
- Krāsnī cepts puķkāposts
- Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
- Īsta maize!
- Kuskuss ar dārzeņiem
- Sparģeļu sezonā – sparģeļu rizotto
- Ķirbju zupa un iespējamās variācijas par šo tēmu
- Fokača
- Baklažānu rullīši
- Recepte Māmiņdienai!
- Hollandaise mērce
- Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem
- Parmigiana
- Gaileņu risotto
- Kabaču pankūkas
-
LĪGO SVĒTKI