Kartupeļu salāti
Nepieciešams:
½ kg jauno kartupeļu;
Sauja zaļo pupiņu pākšu vai sviesta pupas;
1 neliels sarkanais sīpols;
Kaperi;
Bazilika lapas;
Pēc velēšanās – melnās olīves;
Olīveļļa, baltvīna etiķis, Dižonas sinepes;
Pagatavošana:
Novāra jaunos kartupelīšus ar visu mizu, bet – lai tie ir stingri, lai nejūk ārā. Ja kartupeļi nelieli, sagriež uz pusēm, ja lielāki – 2 cm kubiņos. Pupiņas noblanšē vieglā sālsūdenī, sagriež 2 cm gabaliņos, sasmalcina sīpolu, bazilika lapas, pieliek kaperus, ja vēlas, arī olīves, pārlej ar mērci, ko sagatavo, sakuļot olīveļļu ar baltvīna etiķi un naža galu sinepju. Pieliek sāli pēc garšas.
Garšas pastiprināšanai sāls vietā var likt anšovu pastu. Pēc vēlēšanās var pievienot arī sadrupinātu fetas sieru.
-
Brokastis
-
Salāti
-
Gaļas ēdieni
-
Zivis
-
Zupas
-
Deserti
-
Veģetārie ēdieni
- Pupiņu sautējums
- Piedevas svētku galdam
- Krāsnī cepts puķkāposts
- Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
- Īsta maize!
- Kuskuss ar dārzeņiem
- Sparģeļu sezonā – sparģeļu rizotto
- Ķirbju zupa un iespējamās variācijas par šo tēmu
- Fokača
- Baklažānu rullīši
- Recepte Māmiņdienai!
- Hollandaise mērce
- Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem
- Parmigiana
- Gaileņu risotto
- Kabaču pankūkas
-
LĪGO SVĒTKI