Krāsnī cepti dārzeņi
Dārzeņi ir ne tikai piedeva pamatēdienam!
Tie ir ārkārtīgi garšīgi paši par sevi – kopā ar garšaugiem, pārlieti ar olīveļļu!
Nepieciešams:
Topinambūri un/vai pastinaki;
Bietes;
Kāposts;
Kartupeļi un/vai kāļi un/vai saldie kartupeļi;
Burkāni;
Ķiploki;
Sīpoli;
Āboli;
Pagatavošana:
Var kombinēt pēc sirds patikas, bet vajag pamēģināt kāpostus un bietes – garšo pārsteidzoši labi!
Nomizo un sagriež dārzeņus gabalos, ķiploka galvu ar visu mizu pārgriež uz pusēm, sīpolu sagriež 4-6 daļās, kāpostu šķēlēs.
Apslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar savām mīļākajām garšvielām – man patīk estragons un mazliet salvijas, pētersīļi, sāls un pipari.
Cep cepeškrāsnī apmēram 20 min (var ieslēgt beigās grila režīmu) vai, kamēr dārzeņi mīksti (tikai lai neizjūk).
Viss – gatavs! Pasniegt var ar naturālo jogurtu vai tzatziki mērci, kas sastāv no jogurta, ķiploka un svaiga gurķa.
-
Brokastis
-
Salāti
-
Gaļas ēdieni
-
Zivis
-
Zupas
-
Deserti
-
Veģetārie ēdieni
- Pupiņu sautējums
- Piedevas svētku galdam
- Krāsnī cepts puķkāposts
- Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
- Īsta maize!
- Kuskuss ar dārzeņiem
- Sparģeļu sezonā – sparģeļu rizotto
- Ķirbju zupa un iespējamās variācijas par šo tēmu
- Fokača
- Baklažānu rullīši
- Recepte Māmiņdienai!
- Hollandaise mērce
- Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem
- Parmigiana
- Gaileņu risotto
- Kabaču pankūkas
-
LĪGO SVĒTKI