Krāsnī cepti dārzeņi


Dārzeņi ir ne tikai piedeva pamatēdienam!

Tie ir ārkārtīgi garšīgi paši par sevi – kopā ar garšaugiem, pārlieti ar olīveļļu!

Nepieciešams:

Topinambūri un/vai pastinaki;
Bietes;
Kāposts;
Kartupeļi un/vai kāļi un/vai saldie kartupeļi;
Burkāni;
Ķiploki;
Sīpoli;
Āboli;

Pagatavošana:

Var kombinēt pēc sirds patikas, bet vajag pamēģināt kāpostus un bietes – garšo pārsteidzoši labi!
Nomizo un sagriež dārzeņus gabalos, ķiploka galvu ar visu mizu pārgriež uz pusēm, sīpolu sagriež 4-6 daļās, kāpostu šķēlēs.
Apslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar savām mīļākajām garšvielām – man patīk estragons un mazliet salvijas, pētersīļi, sāls un pipari.
Cep cepeškrāsnī apmēram 20 min (var ieslēgt beigās grila režīmu) vai, kamēr dārzeņi mīksti (tikai lai neizjūk).

Viss – gatavs! Pasniegt var ar naturālo jogurtu vai tzatziki mērci, kas sastāv no jogurta, ķiploka un svaiga gurķa.