Rokfora salāti
Nepieciešams:
2 šķēles viegli kūpināta cūkgaļas cauraudzīša;
2 šķēles pilngraudu maizes vai saldskābmaizes;
4 saujas dažādu salātu – romiešu, rucola, ūdenskreses, kale u.tml.;
1 radicchio (sarkanais rūgtais salāts) vai cigoriņsalāts;
1 sauja valriekstu;
Buntīte maurloku;
100g Roquefort siera;
Olīveļļa, baltvīna etiķis (labāk kondiments);
Dižonas sinepes;
Pagatavošana:
Apcep olīveļļā sagrieztu cauraudzīti zeltainu – 3 min, izņem no pannas, noliek malā, apcep sagrieztas maizes šķēles (kā grauzdiņiem) zeltainas – 3 min.
Mērcei – olīveļļa, vīna etiķis (labāk kondiments) 3:1, Dižonas sinepes pēc patikas, trauku kārtīgi sakrata, lai iegūtu emulsiju. Šī mērce der gandrīz visiem lapu slātiem!
Lielā salātu bļodā liek dažādus salātus, pārlej ar mērci, pārkaisa ar valriekstiem un sīki sagrieztiem maurlociņiem.
Pārliek ar grauzdiņiem un gaļas šķēlītēm, pārkaisa ar Roquefort siera skaidām (tā viegli iegūt ar mizojamo nazi).
-
Brokastis
-
Salāti
-
Gaļas ēdieni
-
Zivis
-
Zupas
-
Deserti
-
Veģetārie ēdieni
- Pupiņu sautējums
- Piedevas svētku galdam
- Krāsnī cepts puķkāposts
- Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
- Īsta maize!
- Kuskuss ar dārzeņiem
- Sparģeļu sezonā – sparģeļu rizotto
- Ķirbju zupa un iespējamās variācijas par šo tēmu
- Fokača
- Baklažānu rullīši
- Recepte Māmiņdienai!
- Hollandaise mērce
- Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem
- Parmigiana
- Gaileņu risotto
- Kabaču pankūkas
-
LĪGO SVĒTKI