Salmorejo
Nepieciešams:
1,5 kg gatavu tomātu;
4 šķēles kviešu maizes (piemēram, ciabata);
2 ķiploka daiviņas;
1 tējkarote baltvīna vai šerija etiķa (vēl labāk derēs baltvīna kondiments);
¼ krūzes extra virgin olīveļļas;
Jūras sāls pēc garšas;
2 vārītas olas;
4 šķēlītes serrano šķiņķa;
Pagatavošana:
Blenderī liek sagrieztus tomātus, pievieno pamazām maizi, ķiploku, sāli, etiķi, olīveļļu. Puto ar max ātrumu apmēram 1 minūti. Uz 30 minūtēm ievieto ledusskapī.
Pasniedzot dekorē ar sīki sagrieztu olu un šķiņķi.
-
Brokastis
-
Salāti
-
Gaļas ēdieni
-
Zivis
-
Zupas
-
Deserti
-
Veģetārie ēdieni
- Pupiņu sautējums
- Piedevas svētku galdam
- Krāsnī cepts puķkāposts
- Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
- Īsta maize!
- Kuskuss ar dārzeņiem
- Sparģeļu sezonā – sparģeļu rizotto
- Ķirbju zupa un iespējamās variācijas par šo tēmu
- Fokača
- Baklažānu rullīši
- Recepte Māmiņdienai!
- Hollandaise mērce
- Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem
- Parmigiana
- Gaileņu risotto
- Kabaču pankūkas
-
LĪGO SVĒTKI