Pērļu vista ar sēnēm
Nepieciešams:
Pērļu vista 1,2 – 1,5 kg;
1 sīpols;
2 šalotes sīpoli;
1 burkāns;
2 timiāna zariņi;
300 g sēņu (saldētas baravikas vai šampinjoni);
200 g gaileņu (ceptas vai saldētas);
250 g austersēņu;
40 g sviesta;
300 ml baltvīna;
500 ml putnu buljona;
50 ml olīveļļas;
Sāls, pipari.
Pagatavošana:
Sadala pērļu vistu 8 daļās, liek pannā, ātri apcep olīveļļā no abām pusēm.
Samazina karstumu, liek klāt sagrieztus sīpolus, apzeltī 5 min.
Palielina karstumu, pielej baltvīnu, uzvāra 5 min, pielej buljonu, liek timiānu, burkānu, sāli, piparus.
Uzliek vāku un sutina 1 stundu, 15 min.
Sagriež sēnes un apcep sviestā uz ātras uguns, pievieno vistai un sautē visu vēl 6-10 min.
Pasniedz pēc izvēles – ar dārzeņiem, seleriju biezeni, kuskusu.
Iesaku klāt pasniegt Burgundijas Chardonnay, piem., Marsannay.
-
Brokastis
-
Salāti
-
Gaļas ēdieni
-
Zivis
-
Zupas
-
Deserti
-
Veģetārie ēdieni
- Pupiņu sautējums
- Piedevas svētku galdam
- Krāsnī cepts puķkāposts
- Sviesta pupiņu un tomātu sautējums
- Īsta maize!
- Kuskuss ar dārzeņiem
- Sparģeļu sezonā – sparģeļu rizotto
- Ķirbju zupa un iespējamās variācijas par šo tēmu
- Fokača
- Baklažānu rullīši
- Recepte Māmiņdienai!
- Hollandaise mērce
- Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem
- Parmigiana
- Gaileņu risotto
- Kabaču pankūkas
-
LĪGO SVĒTKI