Spagetti ar cukini vai kabačiem un ķiršu tomātiem


Pagatavošana:

Uzvāra pastu lielā katlā. Pannā olīveļļā (4 – 5 ēdamkarotes) apzeltī ķiplokus 3 – 4 daiviņas, var pielikt arī smalki sagrieztus seleriju kātus, 1 salvijas lapu. Pasutina 8 – 10 minūtes, kamēr selerija mīksta. Dārzeņi nedrīkst kļūt brūni – tas sabojās garšu. Tad pievieno ķiršu tomātus. Sarīvē garās stērbelēs cukini vai kabačus (nelielus, jo lielie ir šķiedraini), liek uz pannas, sutina 5 minūtes, ne vairāk, citādi izveidosies putra. Pieliek tos selerijām un ķiplokiem uz pannas. Pievieno smalki sagrieztus pētersīļus. Pēc tam liek klāt spagetti, kurus nenotecina pavisam sausus, bet kādu puskrūzīti šķidruma atstāj, lai pasta sulīgāka. Pirms pasniegšanas bagātīgi pārkaisa ar Parmiggiano. Voila!