Novembra trusis


Pagatavošana:

Sagriež nelielos gabaliņos trusi, apcep olīveļļā – droši var izmantot olīveļļu, lai nav jāpievieno speķis, jo trusis ir pasauss, bet olīveļļa piedod brīnišķīgu smeķi! Liek katliņā. Pagatavo sofritto (uz pannas olīveļļā apzeltīti sīpoli, seleriju kāti, ķiploki un burkāni, nedaudz sāls) un pievieno trusim. Pielej glāzi baltvīna, kas var būt arī viegli saldens. Ja mājās ir kaimiņa dotais Latvijas ogu vīns, var piešaut klāt arī to (vienīgi gaišāku, citādi mērces krāsa nebūs rosinoša). Var pievienot vai nu rozmarīna zariņu, vai, ja garša liekas par stipru, timiānu. Sautē, kamēr trusis mīksts. 15 minūtes pirms beigām pieliek melnās olīves.

Pasniedz ar dažādiem krāsnī ceptiem dārzeņiem vai ar „otrās dienas” kartupeļiem – vārītiem un viegli apceptiem olīveļļā.
Šī recepte ir kā atbilde uz bieži dzirdēto jautājumu – kā var dienā apēst 4 ēdamkarotes olīveļļas!?