Karpa


Pagatavošana:

Karpu notīra, sagriež gabaliņos, arī mugurkaulu – uz pusēm, lai labāk izceptos.

No galvas, astes un spurām izvāra buljonu, pieliekot lauru lapu, sīpolu, melno piparu graudus, burkānus un pēc izvēles arī kartupeli. Pirms pasniegšanas vēlams bagātīgi papildināt ar sagrieztām dillēm un pētersīļiem.

Karpas gabaliņus viegli apviļā miltos un liek karstā pannā olīvelļā cepties no abām pusēm zeltainus. Noņemot no pannas, liek katliņā kārtām (lai uzturētu siltumu) un pa vidu iegriež svaiga ķiploka šķēlītes. Pasniedz ar grauzdētu saldskābmaizi un mārrutkiem.

Divu paralēli gatavotu ēdienu gatavošanas laiks – 20 min + 10 min zivs tīrīšana.