Latvijas kardiologi aizliedz margarīna lietošanu uzturā!


Lūkojoties pēc pirmajām piparkūkām, svētku kēksiem un citiem kārumiem veikalu plauktos, rūpīgi iepazīstieties ar produktu sastāvu! Atcerieties, ka holesterīna veidošanos aknās veicina transtaukskābes – zemas kvalitātes hidrogenētas eļļas (satur margarīns!).Tāpēc uzturā nav ieteicams lietot arī produktus, kas satur margarīnu, augu eļļas un augu taukus.

Tautā sauktais “labais” vai “dārgais margarīns”, kas bagātināts ar augu stanoliem un tiek reklamēts kā “draudzīgs sirdij”, patiesībā ir kaitīgs! 

 Arī šis margarīns tiek gatavots no zemas kvalitātes eļļām, kas ķīmiskās pārstrādes procesā maina savu konsistenci, padarot to mīkstu un viegli smērējamu.

No  labas olīveļļas vai sviesta neviens margarīnu netaisa!