"Kā labāk dzīvot": Kā neapjukt plašajā eļļu piedāvājumu klāstā? Iveta Mintāle / LR1


Ja eļļai laba kvalitāte, tai liela nozīme visā pārtikas racionā, kas cilvēkam jāuzņem katru dienu. Bet nevajag pārspīlēt. Nevajag lietot nekvalitatīvu eļļu, pārliecinātas raidījuma Kā labāk dzīvot viešņas.

Olīveļļa, rapšu eļļa, lineļļa, kaņepju eļļa un citas, kā neapjukt plašajā piedāvājumu klāstā? Pirkt pašmāju rapšu eļļu, vai tomēr no dienvidzemēm nākušo olīveļļu? Kā izvērtēt, kuru eļļu labāk iegādāties un kuras eļļas un kā ietekmē mūsu veselību? Un vai tiešām svaigi spiesta olīveļļa ir pati labākā? Par eļļām un to izmantošanu pārtikā raidījumā Kā labāk dzīvot stāsta farmaceite, farmācijas doktore Vija Eniņa un kardioloģe Iveta Mintāle.

LR1 "KĀ LABĀK DZĪVOT?", 14. APRĪLIS, 2016