IV International Symposium of Echocardiography
25 November, 2011 at 11:00 a.m.
ISLANDE HOTEL, RIGA, Str. Kipsalas 20, conference hall “Altings”
10:00-11:00 (60 min.) Registration
11:00-11:05 (5 min.) Welcome and Announcements
Dr. A. Kalinin, Chairman of the Latvian Working Group on Echocardography.
11:05-11:40 (35 min.) “New Echocardiographic Techniques for the Quantitative Evaluation of Cardiac Mechanics”
Prof. Mikhail N. Alekhin, Central Clinical Hospital of the Presidensional medical center, Moscow, Russian Federation. (Professor of Medicine, Department of Cardiology and Internal Medicine, Medical Education and Research Center, Central Clinical Hospital of the Presidensional medical center).
11:40-12:00 (20 min.) “Clinical Cases Presentations”
Latvian Working Group of Echocardiography. (2 cases x 10 min.)
12:00-12:45 (45 min.) “Echocardiography in the detection of coronary artery pathology in adults: chimera or reality”
Dr. Alla Boshchenko, MD, researcher, Cardiology Research Institute, Tomsk, Russian Federation.
12:45-13:15 (30 min.) Coffee break
13:15-13:25 (10 min.) MSD report
13:25-14:10 (45 min.) “Echocardiographic assessment of thoracic aortic diseases“
Dr. Diana Zakarkaite, M.D., Ph.D, Vilnius University Hospital Santariskes, Vilnius, Lithuania.
14:10-14:20 (10 min.) Arbor Medical Cooporation report
14:20-15:50 (130 min.) “Clinical Cases Presentations“
Latvian Working Group on Echocardiography.
15:50-16:30 (40 min.) Discussions
16:30 Lunch (restaurant at ground floor)