Jaunumi

Stradiņa slimnīcā atklāj karikatūru izstādi “Ar sirdi joki mazi”
Lai neierastāk pievērstu sabiedrības un lēmumu pieņēmēju uzmanību sirds un asinsvadu slimību pacientu akūtajām problēmām, 14. oktobrī atklājām mākslinieka Gata Šļūkas politisko karikatūru izstādi “Ar sirdi joki mazi” Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā.
.
Aiz katras karikatūras ir skaudras, reālas pacientu problēmas, ar kādām sastopas daudzi.
.
“Iemesli problēmām ir dažādi – nezināšana, laika trūkums un citi, bet noteikti ir lietas, ko var uzlabot arī valsts mērogā. Ir jāuzlabo ārstēšanas pieejamība, lai cilvēki laikus tiktu pie speciālistiem un nav kā Gata Šļūkas darbā jaapceļo dzimtā zeme, lai saņemtu izmeklējumu vai ārsta konsultāciju. Jāuzlabo arī zāļu piejamība, jo daudziem sirds slimību pacientiem zāles jālieto visu mūžu un izmaksas, ja nav atbilstoša valsts kompensācija, ir lielas un spiež maciņu,” sacīja Inese Mauriņa, biedrības “ParSirdi” vadītājai.
.
Paldies visiem, kas atbalstīja un piedalījās mūsu pasākumā! Paldies par atbalstu Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcai, paldies par idejām un sadarbību Gatis Šļūka, Latvijas Kardiologu biedrības vadītājam prof. Andrejam Ērglim, Latvijas Neirologu biedrības vadītājai prof. Evijai Miglānei, Veselības ministrijas parlamentārajam sekretāram Artjomam Uršuļskim un veselības ministram Hosama Abu Meri!
.