Jaunumi

Latvijas pulmonālās hipertensijas biedrība ieguvusi otro vietu eiropā par informatīvo kampaņu elpo

Latvijas Pulmonālās hipertensijas biedrība (PHB) ieguvusi otro vietu 16 Eiropas valstu starpā par informatīvo kampaņu Elpo, kas norisinājās no šā gada februāra līdz martam, kad sabiedrība tika izglītota par pulmonālās arteriālās hipertensijas simptomiem.

Galvenie kampaņas pasākumi notika 29.februārī, kad Latvijā un visā pasaulē tika atzīmēta Reto slimību diena. Latvijas pacientu biedrība augsto atzinību Saņēma par oriģinālo pasākumu ideju – kora „Sola” un Rīgas Ekonomikas augstskolas kora dziedājumiem lielākajos tirdzniecības centros Rīgā, aptuveni divu tūkstošu informatīvo bukletu izdali, par publikācijām un uzstāšanos plašsaziņas līdzekļos un par lieliskajiem kampaņas izmaksu efektivitātes rādītājiem. Īpašu atzinību PHB izpelnījās ar to, ka ir viena no visjaunākajām pulmonālās hipertensijas pacientu organizācijām Eiropā, kas spējusi īsā laika posmā sasniegt labus rezultātus pacientu iesaistīšanas un atpazīstamības jomā.

Eiropas pulmonālās hipertensijas pacientu organizāciju ikgadējās sanāksmes laikā šā gada 12.septembrī Vidusjūras kūrortpilsētā Kasteldefelsā, Spānijā, norisinājās uzvarētāju apbalvošanas ceremonija, kurā PHA Europe organizācijas prezidents Gerijs Fišers (Austrija) pasniedza PHB valdes priekšsēdētājai Ievai Plūmei otrās vietas balvu – čeku 2000 eiro vērtībā.

Pirmo vietu un 3000 eiro Reto slimību dienai veltīto informatīvo pasākumu organizēšanā ieguva pacientu organizācija no Slovēnijas, bet trešās vietas laurus plūca Slovākijas Pulmonālās hipertensijas biedrība.